Äldre historier
Lipton

Lipton, en av de fem trivsamma kattungarna

Kesaco
Kitzy
Glad Påsk
Bada katt-jag blir fin säger matte
Chanel Supreme Champion
Bazil- Supreme Champion
Cleo och vårblommor
E-kullen
IC SE*Noble Wonder´s Chanel

IC SE*Noble Wonder´s Chanel, nybliven Internationell Champion

Chanel: Deklarera får väl du göra. JAG ligger så bra här

Lady Madonna, nybliven

Grand Internationell Champion

Simpson som liten kattunge

Se fler bilder här, Simpson

Cleo de Mon
Kitzy
Kitzy
Glad Påsk
Donna Supreme Champion
FI*Ziazan Legolas
Chanel Grand Int Champion
Exelance Boy alias Elton
GIC SE*Noble Wonder´s Bazil

GIC SE*Noble Wonder´s Bazil,

nybliven Grand Internationell Champion

Bazil 3 mån
Chanel 5 mån

Bazil, Internationell Champion; BIV

Bazil, CH samt NOM vuxen hane

Kattungarna myser i julkorgen, Charisse, Chantille, Cleo de Mon och Chanel

Äldre historier


Sommaren 2018

En riktigt varm sommar där våra katter ändå njöt ute på sin terrass. Felicia’s kull med fem kattungar fick en varm start redan från födsel i maj. Felicia var en fantastisk bra mamma till sin första kull som är rätt stor för en birma. Alltid skönt när det fungerar bra med avelshonor, även om det är tufft mellan varven. L-kullen kan man sammanfatta såsom ”trivsam” kattungar.

Vår fina hona Cleo (IC SE*Noble Wonder’s Cleo de Mon) är nu kastrat och har flyttat permanent till sin fodervärd. Cleo har också varit en bra mor och gett fina avkommor, bl.a mina honor Felicia, Frozen Eliza samt Hazel Hotchkiss.

***


Våren 2018

En lång vinter har gjort att katterna fått statitisk päls och fällt mycket mer än vanligt. Nu när våren börjar värma ser de redan mycket bättre ut. Har även badat flera av dem (inte dem som har ungar mm.)

Vår lille kattunge Kesaco Phedo utvecklas fint och trivs med övriga större katter. Snart flyttar han till ett nytt hem.

Vår "gamla" gosse Bazil har nu blivit kastrat. Han har gett många fina kattungar. Han trivs bra med att leka och stoja med övriga vuxna katter samt ungar. Sedan är han också en go knäkatt.

Fick en så fin vinterbild på Kitzy som trivs som ensam drottning.


***


September 2017

Vår vackra Kitzy (S*White Treasure’s Kandy Kisses) som har gett oss så många fina kattungar har nu flyttat. Hon har fått en fantastisk ny ägarinna och en lantlig miljö. Hon kommer att stortrivas där som kastrat utan störande kattungar.

Tack Annika, för att jag fick köpa denna fina katt som lade grunden för min uppfödning. Kitzy var min först birma i min start som uppfödare. Hon har gett väldigt fina ungar och varit en duktig mor. Jag behöll hennes fina döttrar SC*Noble Wonder’s Chanel samt IC*Noble Wonder’s Cleo de Mon i min fortsatta avel. Även de har gett fina ungar och lyckats mycket bra på utställningar.

Har haft fina utställningsresultat under september. Där Legolas har blivit IC (International Champion) och Frozen Eliza har tagit titeln CH (Champion)

***

Våren 2017

En vinter som inte riktigt velat ge med sig men våra katter har trivts bra på katt-terrassen i det kylslagna vädret ändå. Chanel gjorde bra ifrån sig under 2016 och blev nr1 som vuxen i Birmasällskapets  ”Årets Katt”.  Hon blev även nr 9 som vuxen hona Kat1 inom SVERAK’s  ”Årets katt”.  Inom min klubb Spinneriet  ”TOP10” placerad hon sig som nr 6 bland alla raser. Roligt med så fina resultat. Nu blir det inte så mycket av med utställningar i år. Kitzy fick så äntligen sina efterlängtade ungar med Bazil. Vi väntar nu även nya kattungar med Cleo samt Chanel med Bazil som pappa. Så det blir en intensiv vår och sommar.

***

December 2016

En härlig höst med fina resultat på kattutställningar. Först tog Donna högsta titeln Supreme Champion i november på Elfborgskattens utställning i Vårgårda. Chanel blev även NOM båda dagar och nära ett BIS. Hon blev även BIV bland många fina brunmaskade birmor. I december på Ädelkattens utställning blev även Chanel Supreme Champion. Vår nya hane Legolas har fått följa med såsom ungkatt för att lära sig och har fått fina omdömen som bådar gott när han växer till sig. Cleo´s kattungar är så fina och växer till sig bra.

***

Höstplaner 2016

Här har vi och katterna haft ett fint sommarlov. Nu väntar det lite utmaningar under hösten. För två av mina damer, Lady Madonna och Chanel blir det några spännande kattutställningar framöver. Det är även på gång med kattungar i oktober, för Cleo med Bazil som pappa. Det blir en riktigt händelserik höst.

***

Lyckad kattutställning 2016

Bazil tog titeln SC, Supreme Champion i maj på Spinneriets katt-utställning. Nu nådde han högsta titeln, på samma ställe där han ställdes ut för första gången som kattunge. Han har genomfört alla utställningar med den äran och varit trivsam att resa med både till Norge och Danmark. Vi firade såklart Bazil storstilat.

Nu får alla katterna njuta av sommarlov på vår katt-terrass.

***

Kattutställning april 2016

Vi fick fina resultat på kattutställning i Norge (LIRAK). Chanel har nu blivit GIC, Grand Internationell Champion. Bazil blev även NOM  i tuff konkurrens. Sedan är det trevligt att utbyta erfarenheter med andra uppfödare/utställare. Det är ju så man lär sig mer.

***

Våren på Näset 2016

Nu är det äntligen vår och katterna njuter verkligen ute, av nya blommor och solvärmen. En och annan fluga kan de också hinna jaga.

Alla våra kattungar, har flyttat till nya hem. Det är så roligt att få höra att de trivas bra med sina nya familjer. 

Får lite tid över nu att åka på några kattutställningar lite längre bort.

I början på mars var vi i Köpenhamn (DARAK) och i slutet av april blir det en resa till Norge (LIRAK).

***


Kattungar

Nu är det fullt upp. Donna och Kitzy fick sina ungar under oktober. De utvecklas fint men som alla birmor behöver de tid innan de ”slår ut i blom”.

Har även blivit ”Diplomerad uppfödare” inom SVERAK. Det ställer krav på att man vet en hel del om kattvård och håller sig uppdaterad. Att vara uppfödare innebär mycket att finnas till hands när kattungar och mamman behöver det. Ordna mat i stora lass samt diverse "slitgöra". Fast man får också lyckan att se ungarna utvecklas och många komiska situationer. Ett gott skratt förlänger livet…

Är du intresserad av en kattunge? läs mer under "Kattungar"

***


Utställningar 2015

Vilka fantastiska resultat vi fått på senaste utställningarna! Bazil har nu tagit titeln ”Grand Internationell Champion” (GIC). Han har både blivit BIV och NOM på flera utställningar.

Chanel har tagit titeln ”Internationell Champion” (IC) Även hon har blivit NOM och BIV (då har hon faktiskt slagit Bazil). Dessutom blev hon ”Best in Show” (BIS) vuxen hona i Ribe, Danmark. Cleo har fått titeln Champion (CH). Hon har också fått både BIV och varit NOM på flera utställningar. Hon blev BIS vuxen hona på utställningen i Västra Frölunda.

Ungkatterna som gick upp i vuxen klass i augusti, fick egentligen följa med på utställningarna tillsammans med Bazil för att lära och se hur de platsar. Det är glädjande när det nu gått så bra, för konkurrensen är hård.

Vi tar lite paus med utställningar nu och inväntar nedkomst av nya kattungar under oktober.

***

Sommarlov 2015

Katterna har haft ett långt sommarlov. Njutit på sin egen terrass i sol och regn. De kan gå dit ut när de vill genom kattluckan, utom på natten då den stängs till. Fast matte är inte så populär fina och varma sommarkvällar, när hon ska få in alla katterna. Det finns ju så många kryp i luften att jaga då.

***


April 2015

Deltog på utställning i Gislaved i slutet av april med många fina Birmor och särskilt tuff konkurren var det bland de brunmaskade. Det gick väldigt bra för dem alla på söndagen, då Bazil tog cert i klass5 samt båda kattungarna Cleo de Mon och Chanel blev ex1 med fina omdömen. Framförallt gjorde Chanel det riktigt bra som till slut gick BIV emot Estabolyckan´s fina Yamenja. Det var väl tufft för lilla Chanel, för (stora) Yamenja fick både BIV och blev NOM båda dagarna. Roligt att Chanel står sig så fint.

*

Önskar dig "Glad Påsk" från Noble Wonder´s. Liten blir stor. Även om påskägget är rätt stort, så får ingen av kattungarna plats i den i år, och definitivt inte Bazil.

Nya bilder i Kattgalleriet.


***

Mars 2015

Gjorde en trivsam och lyckad resa till kattutställningen Herrlufmagle, Danmark den 28/2 -1/3. Donna blev ”Grand Internationell Champion” på lördagen! Sedan blev Bazil ”Internationell Champion” på söndagen! Han tog även ett BIV i hård konkurrens. De får fira med välbehövlig vila nu ett tag.

Kattungarna Cleo de Mon samt Chanel deltog för första gången på en utställning. De skötte sig så bra och fick fina omdömen båda två, med många hjärtan från domarna. Bådar gott framöver för dem.


***

Februari 2015

Bazil blev Champion samt NOM (vuxen hane) den 7 februari på Nerikes kattutställning i Örebro. Jätteroligt i den tuffa konkurrensen. Även på söndagen den 8 /2  fick han sitt cert, nu i klass 7. Visst ser han väl mallig ut.

***

Januari 2015

Kattungarna Charisse och Chantille flyttade till nya trevliga familjer och trivs så bra. Cleo de Mon och Chanel får stanna.

***

December 2014, med glädje och sorg. 

Det var glädjande när det gick bra för både Donna och Bazil båda dagarna, på Ädelkattens utställning i Västra Frölunda i december. För Bazil blev det första tävlingen för att få sina certifikat som vuxen i ”öppen klass”. Det var en utställning med många fina katter, så vi var riktigt nöjda.

Sorgen var dock stor när vi fick ta beslutet att låta vår gamla huskatt Simpson somna in veckan därefter. Saknaden och tomrummet är stort efter 17 fina år med denna katt som var så närvarande och social.

Glädjande är att se våra fyra fina kattungar växa och utvecklas så bra. De har deltagit i familjefirandet med liv och rörelse under julhelgen. Fast granen står ännu kvar…

***

2014-11-17 Nu har Kitzy´s fyra fina ungar hunnit bli tre veckor och börjar snart krypa ut ur det trygga boet.

***

2014-10-12

Deltog i Norge på Östfoldkattens utställning. Donna fick sina cert i klass 5,  blev NOM som hona. Bazil blev även denna gången omtyckt och NOM som junior. Sedan blev han visserligen slagen av den fina birman NO*Stalderkatten´s Elmer" som blev BOB (Best of the Best) samt BIS för femte gången och därmed även blev Junior Winner. Stort grattis Jan och Tove.

***

2014-09-30

Deltog på Västsvenska Kattklubbens utställning i Västra Frölunda den 27 och 28 september. Donna fick fina omdömen och sina cert i klass 5, båda dagarna. Bazil var bara med på söndagen. Även han fick fina omdömen som junior. Han blev även BIV. Jätteroligt.

***

2014-09-22

Nu är jag helt säker på att Kitzy väntar kattungar.

***

2014-09-01

Lady Madonna blev Internationell Champion  i Kristansand i Norge, i söndags.

Vi deltog på SÖRAK´s utställning med både Donna och Bazil (junior). Donna blev NOM till panelen båda dagarna. Bazil blev NOM på söndagen.


Visst var det värt att fira. Katterna fick en riktigt mumsig middag och slocknade sedan i våra fina hotellsängar.

***

2014-08-11

Katterna har haft fin semester i värmen på vår fina katt och solterass.

Framför allt älskar de makens fint gjorda "brygga" i katt-tornet.